drapeau francais ANGLAIS.png2 drapeau allemand Dutch flag
Boek uw verblijf

Bezienswaardigheden rond Camping les 4 Saisons in Grâne

Geniet van de pure lucht in de Drôme

De omgeving van Camping les 4 Saisons in Grane, gelegen in het dal van de Drôme, tussen de Vercors en de Provence, leent zich uitstekend voor buitenactiviteiten

Kom als gezin, als koppel of met vrienden nieuwe energie op doen in een authentieke omgeving.

Ontdek de typerende bergdorpjes, de lavendelvelden, symbolen van de Provence, en geniet van de lokale gastronomie !

 

Bezoeken en activiteiten

De Drôme zal u bekoren met zijn rijke culturele en gastronomische erfgoed en zijn uitgestrekte landschappen die zich uitstekend lenen voor buitensporten. 

Voor meer informatie over wat er in de omgeving te zien en te doen is, kunt u terecht bij onze partners van  Grâne Initiative en het Office du Tourisme Vallée de la Drôme.

Rivieren en watervallen

De rivier de Drôme ligt op slechts 5 km afstand van Camping les 4 Saisons. U kunt erlangs wandelen, of erin zwemmen. Voor goede zwemplekken raden wij u aan de Drôme op te gaan richting Die. 

Een kanotocht op de Drôme met het hele gezin is ook echt een aanrader  

Het Gare des Ramières is ideaal voor jong en oud. Ontdek dit natuurgebied in de vorm van leuke spelletjes, te voet of met de fiets, met een gids of vrij .

De waterval Chute de la Druise biedt een adembenemend schouwspel dankzij het water dat van 72 meter hoogte naar beneden klettert, zonder twijfel een van de mooiste van de Vercors. Toegankelijk via een pad vanuit het dorp Ansage, biedt het u een verkoelende oase tijdens de zomerhitte.

De Gorges d'Omblèze bieden mooie wandelingen te midden van een natuurgebied bestaande uit kloven en watervallen (zoals de Druise waterval), lekker verfrissend in de zomer.

De dorpen en monumenten

Als u door de smalle straatjes van Grane wandelt, mag u de 15e-eeuwse gotische klokkentoren niet missen, die vanaf de top van zijn 36 meter het dorp domineert.

Te voet bereikbaar vanaf Camping les 4 Saisons. Op donderdagochtend wordt een wandeling georganiseerd.

 

De hoogte in met de Tour de Crest. Het is de hoogste donjon van Frankrijk met z’n 52 meter. De Tour de Crest is het overblijfsel van een middeleeuws kasteel, waarvan de oudste delen dateren uit de 12e eeuw.

 

 

 

 

 

Het dorp Mirmande is een typisch hooggelegen dorp in de Drôme. Mirmande, een botanisch dorp, is een van de mooiste dorpen van Frankrijk. 

Het dorp Marsanne kijkt uit over een breed panorama dat zich uitstrekt van de grenzen van de Rhône-vallei tot de toppen van de zuidelijke Voor-Alpen (Les Trois Becs, Mont Ventoux). Het uitgestrekte Forêt de Marsanne (110 hectare) is ideaal voor boswandelingen of een boomklimtocht met het hele gezin.